loading
Kornea Ameliyatı

Kornea; gözün görmede büyük rolü olan saydam tabakasıdır. Gözün ön bölgesinde yer alan kornea bazı nedenlerden dolayı işlevini kaybeder ve yeni bir kornea ile nakil ameliyatı sağlanır. 

Özel hastanelerde kornea nakli ameliyatı fiyatları farklılıklar gösterebilir. O nedenle fiyat konusunda daha detaylı bilgi almak için kliniğimizi arayarak iletişime geçebilir ve bilgi alabilirsiniz.

Kornea gözün en önemli saydam tabakasıdır ve görmeyi sağlayan gözün bir parçasıdır. Bu nedenle bozulması, şeklinin değişimi ve yok olması ile ameliyat zorunlu hale gelir.

Kornea nakil ameliyatı uzmanlık isteyen bir cerrahi işlemdir. Bu işlem ile görmeye engel olan kornea dokusu alınarak yerine saydam ve yeni bir kornea dokusu nakil edilir.  Ameliyat lazer yardımı veya direkt olarak cerrahi kesi ile yapılabilir.

  • Korneanın saydam yapısının bazı hastalıklar nedeniyle kendiliğinden bozulması (Kornea distrofisi)
  • Yaralar ya da iltihaplanmalar nedeni ile yapısının bozulması
  • İleri derecede keratokonus
  • Travma, çapma, yaralanma ya da cisim batma gibi durumlarda oluşan yırtılma sonucu,
  • Geçirilen bir kornea ameliyatı sonrasında ödem oluşması ile saydamlık ve görme kaybı olması,
  • Saydamlığının bozulmadan kornea tabakasının şeklinde aşırı bozulma olması durumunda nakil ameliyatıgereklidir.

Kornea nakli ameliyatı; retina ve göz merceğinde sorun oluşmaması halinde ameliyat ile görme sorunu kalkar ve olabilecek en iyi düzeye ulaşması sağlanır. Ancak diğer tabakalarda sorun oluşması farklı bir sonuç yaratabilir.

Kornea ameliyatı olacak olan hastada katarakt hastalığı da var ise aynı ameliyatta göz merceği de değiştirilerek ikisi bir arada gerçekleştirilen bir ameliyat olacaktır. Ancak gözdeki durum ameliyat sırasında uygun olmayabilir böyle durumlarda öncelikle kornea nakli ameliyatı yapılır.

Kornea Nakli Neden Yapılır?

Kornea nakli ameliyatı yapılmasındaki amaç; korneanın daha çok görmeyi engelleyecek şekilde bozulması nedeniyle yapılır. Beyazlaşma, şeklinin değişimi ve bulanıklaşan yapısı nedeniyle görme kaybı artar ve bu durumda daha iyi görüş sağlamak için kornea nakli uygulanır.

İleri derecede keratokonus olması da kornea nakli yapılması nedeni olabilir. Ayrıca kornea tabakasında delinme olması ve kapanmayan yaralar olması nedeniyle de ameliyat gerçekleştirilir. Kornea nakli ameliyatında yeni bir kornea artık yaşamayan kişilerden alınarak değişim sağlanır. Ancak alınan kornea tabakasının sağlıklı olması şarttır.

Kornea nakli ameliyatı gözün durumuna ve kişiye bağlı olarak lokal ya da genel anestezi ile yapılır. Hastanın yaş durumu, gözün yapısı ve genel durumu öncelikle göz hekimi tarafından tetkik edilerek karar verilir.

Kornea nakli ameliyatı yapan hekimin her ameliyatta risk olması nedeniyle şartların iyi olması başarı şansını da artıracaktır. Ameliyat sonrası doku reddi ya da bazı komplikasyonlar oluşabilme ihtimali açısından hekimler hastaları takibe alır. Ayrıca astigmat olma ihtimali de bulunmaktadır. Bazı oluşan yan etkiler konusunda göz hekimi gereken oluşumu sağlamaktadır.

Kornea Nakli Ameliyatı Fiyatları

Kornea ameliyatında bazı durumlarda doku reddi olması riskinde gerekli olacak tedavi ya da ameliyatın tekrarı hekim tarafından belirlenir. Kornea nakli ameliyatı birkaç defa yapılabilmektedir. Korneada yaşadığınız her türlü sorun ve kornea nakli ameliyatı fiyatları hakkında bilgiler almak için tıklayınız.