loading
Keratokonus

Keratokonus, şeffaf ve kubbe şeklinde olan kornea dokusunun ilerleyici incelmesi ve dikleşmesi ile karakterizedir. Genellikle 10-25 yaşlarında başlayan bu hastalıkta, özellikle astigmat ve miyop derecelerinde hızlı bir artış meydana gelir. Her iki gözü de etkiler ama çoğunlukla bir gözde daha belirgindir.

Keratokonus erken tanısı ve tedavisi oldukça önemlidir.  İlerleyici korneal incelmeyi durdurabilen tek tedavi Çapraz Bağlama veya Cross Linking denilen Keratokonus ameliyatıdır.

Keratokonus hastalığı tedavisi uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Bu tedavi öncesinde korneanın durumu öncelikle topografi denilen kornea haritası ve muayene ile belirlenir. Hastalığın ilerleme riski olduğunda mutlaka öncelikle cross linking ismi verilen ışın tedavisi yapılır. Bu tedavi ve keratokonus hastalığı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Keratokonus

Keratokonus Nasıl Tedavi Edilir?

Keratakonus hastalığı genetik geçmiş taşır ve ailede olanlarda sıkça görülür. Çocukluk döneminde göz alerjisi olan, kurak yerlerde yaşayan ve gözlerini sık sık ovalayan kişilerde daha sık görülür.

Ayrıca yüksek astigmatı olanlarda da ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Ergenlik çağında belirgin olarak ortaya çıkan hastalık çocuk yaşlarda genetik olsa dahi teşhis edilmesi hayli zordur. 15 ila 25 yaş arasında ilerleyen ve gittikçe belirginleşen bir hal alır. Özellikle astigmat ve miyop giderek artar sık gözlük değişimine rağmen hastalar net görüş sağlayamazlar.

Özellikle gençlerde ortaya çıkan keratokonus hastalığında erken teşhisin önemi büyüktür. Hastalığın teşhisi için tam donanımlı bir hastane ve uzman göz hekimi oldukça önemlidir. Kliniğimizde keratokonus teşhisi için gerekli topografi cihazları mevcuttur ve teşhis kolaylıkla yapılabilmektedir.

Keratokonus hastalığı bazı belirtiler ile uzman bir göz hekimi tarafından anlaşılabilir. Hastalığın belirtileri arasında; bulanık görme, netliğin olmaması veya çarpık görüş, sürekli ilerleyen miyop ve astigmat, gözlük numaralarında ilerleme ve yine de net görememe, gözde parıltı oluşması, çift görme sorunu, gözde yorgunluk ile buna bağlı baş ağrısı ve ışığa duyarlılık veya hassasiyettir.

Keratakonus tedavisinde kullanılan yöntemler ise gözlük kullanımı, kontakt lensler, çapraz bağlama (Cross-Linking), kornea içi halka ( Intra Corneal Ring-Icr) ve kornea naklidir.

Keratokonus tedavisi fiyatları nedir ve hastalık nasıl tedavi edilir? Tüm bu konularda kliniğimizle bağlantı kurarak bilgi alabilirsiniz.